3. Skip to Footer>

PDF | چاپ | نامه الکترونیک

قرص کروسینا حاوی ماده موثره کروسین (crocin)، مهمترين جزء فعال در زعفران مي باشد. این دارو برای اولین بار توسط شرکت دانش بنیان "پویش داروی سینا" مستقر در مرکز رشد فرآورده های دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تولید شده است.

مطالعات بالینی مختلف که در گذشته و حال بر روی زعفران و کروسین انجام شده خواص درمانی متعددی را برای این دارو به اثبات رسانده است. کروسین بعنوان یک مکمل دارویی دارای خاصیت ضد افسردگی و شادی آوری است. در يک مطالعه باليني اثرات بارز درماني کروسين برافسردگي، اضطراب و سلامت روانی بيمار در مقايسه با دارونما به اثبات رسيد. با توجه به اينکه اين دارو از منشاء زعفران بدست مي آيد و اصلي ترين آنتي اکسيدانت زعفران مي باشد، بسياري از خواص درماني زعفران به اين جزء نسبت داده مي شود. از جمله اين خواص مي توان به اثر درمانی آن درآلزايمر و بهبود حافظه، افزایش قوای بینایی در سالمندان، پيشگيري و درمان اختلالات شبکيه چشم در بیماران دیابتی، پیشگیری و کنترل سرطان، درمان اختلالات جنسی، کنترل و تنظیم قند خون اشاره کرد. تحقیقات نشان داده است که زعفران در درمان افسردگی و کنترل آلزایمر و اختلالات روانی به اندازه داروهای رایج شیمیایی موثر است. یکی از اثرات برجسته این دارو که طی کارآزمایی بالینی مشخص شد، کاهش التهاب و ضخامت شبکیه چشم در بیماران مبتلا به رتینوپاتی دیابتی است. در این تحقیق قرص کروسینا توانست در مدت 3 ماه میزان HbA1C بیماران دیابتی را کاهش داده ، از التهاب شبکیه چشم کاسته و میزان دید بیمار را افزایش دهد. همچنین بدلیل خواص آنتی اکسیدانتی قوی آن می تواند در اختلالات و عوارض قلبی- عروقی و مغزی اثرات پیشگیرانه و درمانی داشته باشد. همچنین مطالعات اولیه نشان دهنده اثربخشی کروسین در درمان بیماریهای التهابی نظیر استئوآرتریت می باشد. همچنین تحقیقات نشان داده است که زعفران می تواند در درمان چاقی و در رژیمهای کاهش وزن مورد استفاده قرار گیرد.

با توجه به گیاهی بودن این قرص یکی از مزایای برجسته این دارو بی خطر بودن و کم عارضه بودن آن در مقایسه با داروهای شیمیایی است. با توجه به اینکه در زنان باردار مورد مطالعه قرار نگرفته است بهتر است از مصرف آن در این بیماران اجتناب شود.

• آگهی

رای گیری

چه ميزان با مرکز رشددانشگاه علوم پزشکي مشهد آشنا مي باشيد ؟

نتایج

حاضرین در سایت